Historien sier at Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første viner ble sendt ned elva Saône til spisestedene i Lyon. Da den ankom ropte de "Le Beaujolais Est Arrivé!" og da de drakk vinen var dette en feiring av en vellykket innhøsting. I dag selges rundt en tredjedel av regionens produksjon som Beaujolais Nouveau, et markedsføringsnavn som ble skapt av George Duboeuf for den lokale vinen Vin de l'année. Vinen lanseres hvert år på den tredje torsdagen i november.
Econa ønsker i denne forbindelse velkommen til foredrag om vinens historie og til å smake på årets vinproduksjon!
Foredragsholder: Frank Røstgård, fra vinarrangøren Alt om vin. Frank Røstgård har jobbet med vin og vinreiser i mange år. Han er utdannet kokk fra hotell Bristol i Oslo, og vinkelner ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Årets Beaujolais Nouveau feires med en smaking av noen av de produktene som er tilgjengelig på det Norske markedet. Vi skal smake 4 typer Nouveau og noen "normale" Beaujolais'er av god kvalitet. Totalt skal vi smake 7 viner. Siste del av smakingen tester vi fire gode oster. Tiden vil vise om vi finner noen nye gode og spennende kombinasjoner.
Agenda for kvelden:
- 19.00 - Foredrag - Beaujolais Novuveau før og nå.
- Smaking av viner fra området
- 20.00- Matservering av oster
Arrangement gjennomføres i tråd med gjeldende råd om smittevern. Om du er syk eller har symptomer på Covid-19 er det viktig at du melder deg av arrangementet og holder deg hjemme.
Dersom arrangementet er fullbooket anbefaler vi at du sjekker igjen 1-2 dager før arrangementet avholdes. Erfaringsmessig kommer det avmeldinger de siste dagene.