Årets økonomistudent er Didrik Magnus Alexis Svendsen

Didrik M. A. Svendsen (23) startet sitt første selskap på Oslo Handelsgym. Nå hedrer Econa den nysgjerrige og kunnskapsrike studenten ved Cass Business School i London med utmerkelsen Årets økonomistudent 2013.

Didrik kunne dessverre ikke motta prisen i Oslo 7. mai fordi han er foredragsholder på en e-learning konferanse i London samme dagen. Der skal han presentere sitt researcharbeid som konsulent for Cass Business School. Prisen ble derfor overrakt av administrerende direktør Tom Bolstad dagen i forveien.

Foruten å ha mottatt stipend fra sin skole for utmerkede resultater to år i rad, teller det også at vinneren har engasjert seg med sine økonomikunnskaper i selskapet Energy Africa og fått kallenavnet ”The Wizard” av de lokale i Kenya.  Dette er fjerde gang Econa og Universum deler ut denne prisen til masterstudenter i økonomi og administrasjon som utmerker seg spesielt. I år var det over 70 gode kandidater å velge mellom.

Didrik er ikke helt som andre 23-åringer. Han oppdager muligheter der andre ser problemer. Kombinert med kunnskaper om hva som må gjøres, og viljen til å brette opp ermene for å gjøre en innsats selv, fremstår han som en resultatorientert, kreativ og produktiv fyr.

– Jeg drives fremover av det jeg synes er spennende og gøy! Sånn har det alltid vært, og da spiller det ikke så stor rolle om jeg må sitte på kontoret eller lesesalen til langt på natt for å få arbeid gjort, sier han.

Didrik sier videre at han ofte tenker at andre studier sikkert kan være vel så interessante, samtidig som økonomistudiet har gitt han en bredde og mulighet til å lære om veldig mange områder, noe han ikke tror andre studier ville gitt han.

Didrik Magnus Alexis Svendsen er 23 år og fra Oslo. Til daglig bor og studerer han i London, samtidig som han drifter sitt IT-selskap ex-phil.no, engasjerer seg i en rekke verv og jobber med flere entreprenør idéer. Han har adskillelig internasjonal erfaringer sett ut fra alder og erfaring. Alt fra jobb på investeringsbanken Merrill Lynch i London og vingård i Chile, til opphold i Kenya hvor han tidoblet salget med strategiplaner, budsjett og dyrking av jord. Alt med like stor iver og nysgjerrighet og ikke minst positive holdning.

Didrik har de nødvendige egenskaper for framtidens arbeidsliv. Som styreleder Eirik Trondsen i Energy Africa fremhever; blant annet evne til å bevege seg opp og ned i systemet, ikke sitte på sin høye hest, og bli "ekspert" som forteller andre hva de skal og ikke skal, men villighet til selv å prøve ut løsninger, og eksperimentere.

Didrik er sikker på at prisen ”Årets økonomistudent” vil bidra til å skille han ut blant jobbsøkerne den dagen hans søknad ligger til i jobbsøkerbunken.

- Jeg har alltid vært åpen for nye muligheter og griper tak i det som virker spennende. Det tror jeg er viktig. Sprenge komfortsonen, lære noe nytt og holde på med spennende ting har vært fokus for min del, uten å ha brydd meg noe særlig om hva som er lurt å ha på CV’en. Derfor var det desto mer moro at Econa liker min kanskje noe utradisjonelle bakgrunn, sier Didrik Magnus Alexis Svendsen.

 

Relaterte artikler

25.08.2021
Direkte talt