Kulturnettverket har invitert tre personer som har utrettet mye, men som fremdeles har mye på hjertet.
Fjordby og kulturby
Hovedinnleder er Oslos nye byrådsleder, Stian Berger Røsland (bildet).
Fjordbyen og kulturbyen - de store begrepene i Oslos byutvikling.
Byrådslederen sier han er opptatt av at Oslo skal være en internasjonal, attraktiv by - for kunnskapsbasert næringsvirksomhet, forskning og investering.
- Vi skal lage best mulige rammebetingelser for entreprenørskap, innovasjon og verdiskaping. Det er i dag en økende konkurranse om innovative bedrifter, kompetent kapital og arbeidskraft, sier Berger Røsland.
Oslo er i kraftig endring. Store områder langs Oslos sjøfront frigjøres nå til byutvikling med vekt på bolig- og næringsbygg, rekreasjon og åpne, offentlige tilgjengelige byrom.
- Det rettes særlig fokus på miljøvennlige og bærekraftige løsninger. E18, jernbanen og havnevirksomhet har gjort dette området relativt utilgjengelig. Ny tunnel under fjorden danner forutsetningen for utviklingen i Bjørvika, forteller byrådslederen.
Utbyggingen av Bjørvikaområdet er det mest omfattende byutviklingsprosjektet i Oslo siden Christian Quart sa "Her skal byen ligge" i 1624. Inntil 5.000 nye boliger og 20.000 nye arbeidsplasser forventes å komme i dette området. Totalt utbyggingsareal er på snaut 700 dekar. Totalt sett skal det bygges noe under 1 million kvadratmeter gulvflate.
Fra Harryby til Elveby
Ved Drammens ordfører, Tore Opdal Hansen (h)
Drammen fremstår som en helt annen by enn det nitriste krysset ved den går elven som Herodes Falsk beskrev for et par tiår siden.
Ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen har i hentet hjem trofeet for både europeisk og norsk mesterskap i byutviling. Byen gjennomfører et omfattende omdømmeprosjekt godt hjulpet av 10 milliarder kroner investert i byutvikling.
Drammensregionen er det beste området i landet for næringslivet kombinert med hvor folk helst vil bo. Det viser en sammenstilling av undersøkelser gjennomført av Nærings-NMog Attraktivitetsbarometeret, undersøkelser som Telemarksforsking har gjort på oppdrag fra NHO.
- I dag kan ikke bedriftene bare ta hensyn til hvor i landet det er best å drive verdiskaping - de må også plassere seg i et område hvor de ansatte trives, sier Petter H. Brubakk, direktør for næringspolitikk i NHO. I denne krevende kombinasjonen kommer altså Drammensregionen best ut. Drammen er også helt i teten når det gjelder antall gasellebedrifter i Norge. ..Og nå har også flytoget utvidet sin rute til Drammen
Moderne arkitektur og design.
Ved partner og sivilarkitekt, Nicolai Riise
Arkitekthuset MAD.
Tre unge norske arkitekter utvandret til Berlin tidlig på 90-tallet. I 1997 fant de ut at de var modne for utfordringer hjemme og startet arkitekthuset MAD (Moderne Arkitektur og Design) i Oslo. I 2004 skulle MAD bli et av de første arkitektkontorene som på ti år som fikk Statens Byggeskikkpris for et boligbygg. Siden har de blant annet tegnet et av byggene i "barcode" ved Bjørvika og dere forslag for utbygging av ny bussterminal og Norges høyeste hus for KLP Eiendom har fått fortjent oppmerksomhet.
Vi har invitet MAD til å presentere noen av deres mest innovative prosjekter, fortelle om deres visjoner og forklare litt om hvilken retning de ser moderne arkitektur bevege seg. Kanskje kommer de også med noen utfordringer til våre profilerte politikere?
Alle tre stiller i et panel der de er klare for dialog og debatt, samt dine spørsmål og synspunkter.
Arrangement gjennomføres i tråd med gjeldende råd om smittevern. Om du er syk eller har symptomer på Covid-19 er det viktig at du melder deg av arrangementet og holder deg hjemme.
Dersom arrangementet er fullbooket anbefaler vi at du sjekker igjen 1-2 dager før arrangementet avholdes. Erfaringsmessig kommer det avmeldinger de siste dagene.