Econa har kåret vinnerne av NM i Økonomi

Spenningen var til å ta og føle på da administrerende direktør Tom Bolstad holdt deltagerne på pinebenken, før han avslørte vinnerlaget av Econas første NM i økonomi.

Tre finalelag på økonomilinjen ved Høgskolen i Oslo og Akershus kjempet om førstepremien, som var en tur til pretisjefulle Henley Business School utenfor London. Og premien gikk til Mads Andrè Valderhaug, Sara Ølness og Eline Stølan

vinnerlaget og Tom B artvinnerlaget og Tom B artvinnerlaget og Tom B art

Tom Bolstad overrakte diplomene, som ifølge vinnerne selv vil bety mye for videre motivasjon og karriere.

Mads går på økonomi og administrasjon, 2 år. Han kommer fra Drøbak.

Sara går på samme linje, også 2. år og hun kommer fra Oslo.

Eline også i 2. klasse på økonomi og administrasjon med revisjon som spesialisering, og kommer fra Tynset.

 

 

Stemningen var høy i den tredje og siste runden av NM i økonomi hvor tre lag konkurrerte om 1. plassen. Finalistene måtte gjennom 1,5 time med caseløsning og et finaleheat med 20 spørsmål fra pensum. Deretter var det tapas og premieutdeling på Raddison Blu hotellet rett ved siden av høgskolen. 

Dette er første gang Econa arrangerer NM i økonomi. Årets konkurranse har vært et pilotprosjekt på Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) med mål om en landsdekkende konkurranse i 2014.

Konkurransen er en lagkonkurranse med tre deltakere per lag, og i år deltok 15 lag. Fire dyktige lærere på tvers av fagfelt har stått bak oppgavene og i tillegg vært sensorer. Studentansvarlig Camilla Nyland i Econa Medlem har ledet prosjektet sammen med studentgruppa ved HiOA. 

Deltakerne på de andre finalelagene var Anjan Banstola, Hans-Christian Opsund & Julie Arntzen, og Solveig Walman, Christian Hjelvik & Vetle Opheim.

Vi gratulerer vinnerne og er allerede i gang med planer for neste års arrangement.