Frokostmøte om hjerneledelse - Med ledelse på hjernen

Econa inviterer til spennende frokostmøte hvor vi gir dere siste nytt innen forskning på hva som rører seg i hjernen til ledere! Lær mer om hvordan bli mer effektiv på jobb.

Når psykologen Kahneman får Nobels minnepris i økonomi og økonomen Coates drar tilbake til Cambridge for å nyutdanne seg i nevrovitenskap, er det like før alle økonomer må «tilbakekalles» til verkstedet og oppdatere programvaren. Ikke slik at pensum er gått helt ut på dato. Snarere er det slik at atferdsfagene buler ut sidelengs og tar for seg både den indrestyrte og den ytrestyrte adferden.

Norske økonomer følger etter, norske medisinere følger på. Sosiologen Gudmund Hernes er i voksen alder tildelt stipend for å skrive lærebok i samfunnsøkonomi og samfunnsøkonomen Alexander Cappelen skriver i Magma om Rettferdighet på hjernen. Aerobics-pioneren Kari Kværner, Norges første kvinnelige professor i øre-, nese- hals-medisin introduserer app for kognitiv trening og tiltrer nytt professorat i medisinsk innovasjon på Handelshøyskolen BI.

Hva er det som skjer? Og hvor skjer det?

Fagskiller skiller ikke mer. Folk i alle profesjoner styres i økende grad av nysgjerrighet. Kunnskapstilfanget vokser nesten eksponensielt. Forskningslitteraturen flyter over av nye, spennende funn som stimulerer flerfaglighet og tverrfaglighet.

Dette betyr at ledere bør snu opp ned på en rekke sentrale forestillinger om hvordan incentiver virker, hvordan samarbeid stimulerer konkurranse, hvordan testosteron øker makt og risikovilje, og hvordan beslutninger tas i hjernen, ofte før du har fått sukk for deg.

Arne Selvik

 

 

 

Fagredaktør, siviløkonom og sosiolog Arne Selvik i AFF

 

 

 

Kari Kværner

 

 

Professor Kari J. Kværner fra Universitetet i Oslo

 

 

 

 

Vi byr på hjernevennlig frokost med smakebiter fra det næringsrike forskningsfeltet som presenteres i Magma nr. 2.

Sted og tid:

Litteraturhuset i Oslo, 25 mars, fra kl. 08.15 – 10.00. Frokost serveres fra kl 7.45.

Meld deg på her

Vel møtt !