Lyst til å kaste bort penger? Få igjen på skatten!

Det å få tilbakebetalt på skatten kan i utgangspunktet høres forlokkende ut, og ikke minst gi et bra bidrag til årets feriekasse. Men før du gleder deg for mye er det greit å vite at du rett og slett har tapt penger.

- Renten på skattepengene de siste tolv månedene er nemlig på minimale 0,38 prosent, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Anne Motzfeldt, til Nettavisen. Samtidig er inflasjonen rundt to prosent, slik at pengene i løpet av året blir mindre verdt. Om du betalte 30.000 kroner for mye i skatt i fjor, får du med en rente på 0,38 prosent en avkastning på rundt 100 kroner i året, slik at du får utbetalt rundt 30.100 kroner. Hvis du kunne satt inn de samme pengene i et indeksfond ved Oslo Børs for et år siden, ville du til sammenlikning hatt 37.200 kroner på kontoen.

Trøsten får være at du ikke er alene, Econamedlemmer har over 600 000 000 millioner stående på sparekonto til 1,5% rente. Så kan jo de som har satt pengene i progressive fond gni seg i hendene, med litt over 20 % i avkastning det siste året. 

Om du angrer deg litt fordi du har brukt skatt som spareform, kan du jo lese deg opp på avtalen vår i Danske Bank.