Med Econa sine advokater kan du spare 100 000 kroner

Årlig bistår Econa sine advokater over 1400 medlemmer. Som medlem får du bistand helt til man finner en løsning på saken, uansett hvor lang tid det tar. Det beste av alt, det er helt kostnadsfritt!

- Skal man betale for egen advokat kan det koste mellom 2000 og 5000 kroner timen. I oppsigelsessaker kan det fort gå 20 timer. Det vil si 40.000-100.000 kroner om du skal betale selv, sier Per Christian Rogdar, advokat og avdelingsleder i Econa Arbeidsliv.

Godt trent på forhandlinger

Toppleder Trond Langeland tok kontakt med Econas advokater og legger ikke skjul på at han tenkte at dette kan være den billigste måten å få hjelp på. Han tror mange tenker at Econa ikke er for dem, og heller betaler skyhøyt for private arbeidsrettsadvokater. 

-Jeg er sikker på at Econas advokater sitter på høy kompetanse, de er vant til å jobbe med økonomer, de ser ulike problemstillinger hver dag, og kjenner forhandlingene godt, sier Langeland.

Selv har han sparret med Econa i to prosesser, der Econa hjalp han både ut og inn i nye arbeidskontrakter. I begge tilfellene så han det komme, at stillingen hans var på spill og at her må man ta raskt affære.

- Min erfaring med Econas advokater er at de holder et like høyt nivå som de skarpeste advokatene man betaler for. De er godt trent på forhandlinger og til å unngå konflikt, mener Langeland.

Hva kan du få hjelp til?

Det juridiske tilbudet omfatter arbeidsrettslig bistand til arbeidstakere i konkrete saker som angår arbeidsforholdet. Bistanden omfatter ikke tilgrensede områder, som f.eks. selskapsrett, trygderett, erstatningsrett, forsikringsrett og pensjonsrett. 

Medlemmer har, etter tre måneders medlemskap, krav på juridisk bistand i saker som har oppstått etter innmeldingen.

Hva dekker medlemskapet ditt?  

Advokatforsikring

Som medlem i Econa betaler du en slags advokatforsikring. For ordinære medlemmer koster et medlemskap 4260,- kroner i året, men da har du tilgang til åtte advokater til enhver tid. Trenger du én time juridisk bistand, kan du allerede ha spart inn medlemskontingenten for et helt år. Er du ny i karrieren koster det deg enda mindre. Er dette en forsikring du har råd til å ikke betale?

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.