Tom Bolstad, ny leder i Econa

Tom Bolstad (53) er ny leder i Econa fra 1. juli. Han er advokat og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Bedriftsforbundet.


bolstad5_art

Torsdag 30. juni lukket Tom Bolstad døren til Bedriftsforbundet for siste gang. Dagen etter var han på plass som Econas nye leder, med blanke ark og fullt av pågangsmot. Han overtar en administrasjon som har skyhøye forventninger og en forening som trenger stabilitet og styrke. Han overtar en forening i vekst, men som også har utfordringer knyttet til økt synlighet og profilering.

Tom Bolstad (53) er advokat og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Bedriftsforbundet. Etter ni år i sjefsstolen for små og mellomstore bedrifter var tiden moden for nye utfordringer på ledersiden. - Når alle steiner er snudd, og man begynner å snu de om igjen, er det på tide å søke seg til nye arenaer, både for de ansattes og min egen del, sier Bolstad.

Styret i Econa har vist at det finnes flere veier til ledelse enn gjennom egne rekker når de nå har tilsatt en advokat i ledersetet. Dette er Bolstad bevisst på, og vil gjøre alt for å motbevise det faktum at en foreningsleder må ha samme fagbakgrunn som medlemsmassen. Selv har han mange synspunkter på det å lede en medlemsorganisasjon sammenlignet med en kommersiell bedrift. Han mener det er et eget fag å lede en organisasjon, det er medlemmenes behov og interesser som skal ha hovedfokus. Medlemmene krever mye, og de skal få sine krav oppfylt. Dette gir seg utslag i flere mål og en omfattende agenda. Det er avgjørende å være synlig i samfunnsdebatten, rett og slett for å vise sin berettigelse og nytte i samfunnet. Og sist, men ikke minst, tilby avanserte tjenester for medlemmene som bl.a. karrierebygging og faglig påfyll, rådgivning, kurs og konferanser og gode rabattavtaler.

Om få måneder flytter Tom og familien fra Ullevål Hageby i Oslo til Nesodden. Med seg på lasset har han kone, to barn (19 og 22), 2 hester og tre biler. Sistnevnte er Toms lidenskap i form av en Porche Turbo, 1984 modell. De to andre er bare ”vanlige” firehjulstrekkere.  Hestene er konas, og de skal få sin plass på deres nye gård på landet. Tom er født og oppvokst på Frogner og Majorstua, og er spent på sitt nye hjem uten trafikkstøy og bylarm. Skjønt dette får han nok av i Stortingsgata 22.

Før Bedriftsforbundet var Tom avdelingsdirektør og fungerende direktør for Forbrukerrådet, advokat i NAF (Norges Automobilforbund), Forbrukernes forsikringskontor og Konkurransetilsynet.

Vi ønsker Tom Bolstad velkommen i Econa !